søndag den 5. oktober 2008

På bustur med bjørnen

Så kom vi på tur.

Fra skolens side var der inkluderet en 5 dages turistrejse, som del af aftalen. Og den var så i forbindelse med 1. okt. – en kinesisk fridag (Det svarer nogenlunde tíl vores grundlovsdag) men i hvert fald, så kom vi på tur. Vi fik selv lov til at foreslå hvor vi ville hen – Xi’an. Og sådan endte det også… Vi var på tur med ’søter Jiao’ (skolelederens søster) som turleder og hendes mand, 2 chauffører(bus/pijo-peter og ham-med-kameraet) og en tolk. Så vi var 15 mennesker af sted…

Det viste sig, at være en tur hvor der blev prioriteret lidt anderledes end vi selv ville have gjort. Det var en tur hvor maden var meget meget højt prioriteret. vi brugte flere timer på resturant end på at se seværdigheder, ikke at det var en dårlig ting, men meget anderledes.
Så turen var præget af meget buskørsel, meget mad, og mangel på information.

Dag 1 brugte vi i bussen, tog afsted tidlig morgen, ramte både trafikprop, forsinkelser og
dårligt vejr, og ankom først sen aften. Men dag 2, skulle vi virkelig være turister. Vi skulle (viste det sig) ud og se teracotta-krigerne. Vi fik en guide til at fortælle os om stedet, problemet var bare, at han kun kunne 10 forskellige sætninger, og hvis man stillede spørgsmål, fik man den sætning der passede bedst. – hvilket ofte var ”If you see the farmer, you will be happy!, if you shake his hand you will be happy!” (de blev åbenbart fundet af en bonde engang i 70’erne, og han er åbenbart vidt berømt). Men vi kom da ind og se dem, men desværre var vores tidsplan lidt presset så vi fik ikke rigtig tid til at se dem ordentligt (vi skulle jo spise). På vej ud skulle vi så forhandle souveniers, og så kom der liv i mrs. Jiao – hun råbte og skreg – det endte med, at de fleste ikke købte nogen souveniers til trods for, at hun fik forhandlet dem ned fra (den store formue af ) 3 RMB til 1 RMB(ca. 75 ører), men alligevel var det for dyrt…Men vi blev så kørt til en restaurant, det første vi for serveret en tallerken hund og tallerken æsel – hmm, vi var en smule skeptiske – men vi smagte faktisk på det (vi har spist hund). Hund smager ikke særlig godt (så de danske hundeejere kan godt være rolige; vi spiser ikke jeres kæledyr), mens æsel sådan set er bedre. Men efter en laaaaaaaang frokost (de skulle jo også lige nå at hælde nogle øl og noget brændevin i sig, inden vi kunne fortsætte) fik vi så valgmuligheden for at vælge mellem ”Princess-pool” og noget andet. Men inden vi havde besluttet, at vi ville se det andet, var de kørt hen til ”princess-pool”-stedet, så meget for det valg. Vi have forestillet os en pool og et par træer, men det var faktisk ret flot. Det var et flot (og meget kinesisk bygget)sted med varme kilder – så vi var lige henne og vaske hænder i 43º vand – hvor vi blev garanteret sunde hænder (som på billedet Bibi, Jacob og Nancys – sunde, sunde hænder).

Formiddagen efter var vi ved ”wild goose pagoda”, noget tempel-noget. Der var åbenbart en gruppe munk der klagede over ikke at have fået kød en dag, så buddha brækkede vingerne på en gås, der så drattede til jorden – og så tænkte de; vupti, her bygger vi et tårn (hvorfor der så er to Wild goose pagodas i xi’an melder historien ikke om). Men eftermiddagen kørte vi så lidt mere i bus, da vi skulle til Louyang.
Her så vi så Longmen-grotterne (dag 3). Lang en flod i bjergene var der nogle munke der har udskåret hundredtusind store og små buddhaer i klipperne, langs en flod. Det var vildt impornerende. De varierede mellem at være 10 cm. Og 17 meter, hver især i hver sin hule. Det er ikke uden grund at det har taget næsten 400 år. Overalt på klippevæggen var der små og store huler.



Herefter gik busturen til Shaolin-templet. Et tempel hvor munkene er blevet berømte for kong-fu. Det var virkelig turistet, og stedets højdepunkt var kongfu-opvisning. Men (suprice suprice), der var også et tempel. Det var første gang på hele turen hvor vi faktisk blev stoppet op til flere gange af kineser der gerne vil have billeder af vesterlændinge (bibi med lille pige).



Så opdagede vi at alle konfu-drengene havde sko magen til dem marie havde købt til 19 yuang i Homeworld. det var sådan en god reklame at det endte med at Signe og Nancy købte et par da vi kom hjem.


Den sidste dag bruge vi også på at køre i bus, bus, og mere bus…

Vi har så haft fri de sidste par dage, hvor vi har slappet af, besøgt markeder, og brugt penge. (selv jeg er efterhånden begyndt at bruge penge…) og her en lille bemærkning fra Nancys side, hun er SÅ glad for sko, at hun har købt 4 par på 2 dage.

Zaijan - stine
(Redigeret af Nancy)


(her på billedet er vi kun 9+søster Jiao, da Signe var momentant forsvundet da vi tog billedet...)

3 kommentarer:

Ida sagde ...

Kære Stine og Nancy

En meget fin beretning fra turen. Man kan næsten se på guiden, at hun er en meget bestemt dame (hvis det er hende på gruppebilledet). Det må være meget spændende også at se Kina udenfor de store byer. Hvad med Nancys mange sko! - Agter hun at blive skotøjshandler eller fodtøjsimportør, når hun kommer hjem ... KH Jens-Peter

Sofie sagde ...

Hej med jer

Det er nogle mærkværdige ting I går laver ovre øst på. Jeg troede ikke at I kunne finde på at spise en hund! (jeg synes at I havde snakket om at i ikke ville...) og at I bliver taget billeder af, fordi i er fra Vesten.
Og så må jeg give Jens-Peter ret. Hvad er der med de sko? Hvad gør dem så specielle? Vi må ha´ et billede:)
Håber i nyder turen...

Hilser fra Sofie

Stine sagde ...

guiden er hende på billedet - hun går i nogle kredse under navnet 'bjørnen'. skoene er der skal billeder af, på nancys facebook - konkurrengen: gæt prisen...